Abone Ol

Fatih Altaylı'dan flaş Nevşin Mengü açıklaması

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı köşesinde yine Habertürk yazarı Oray Eğin’e seslendi.

Fatih Altaylı'dan flaş Nevşin Mengü açıklaması

CNN Türk sunucusu Nevşin Mevgü’nün ekranlardan çekilmesi konusunda Oray Eğin’in görüşlerine karşı çıkan Altaylı şu ifadeleri kullandı:

“Dün de gazetede sayfa sırasına göre okurken Oray’ın yazısına gelince gözlerime inanamadım. Biliyorsunuz, Oray Eğin bir süredir ABD’de yaşıyor, yazılarını oradan yazıyor.

Dünkü yazısında CNN Turk’te yıllardır anchorwoman’lık yapan NevşinMengü’yle ilgili yazmış. Başlığı da “Nevşin Mengü yazık etti”.

Oray özetle diyor ki: “Nevşin Mengü epeydir hedefteydi. O da onlara bariz şekilde malzeme verdi. Erdoğan’ın ABD ziyaretiyle ilgili yorumunda alaycı bir dil kullandı. Ses tonunda küçümseme vardı.”
Allah aşkına Oray, bir televizyoncunun, bir anchorwoman’ın ses tonuna bakarak işine son verilmesine ya da ekrandan çekilmesine nasıl “hak etti” diyecek kadar “hatalı” bir yorum yapabilirsin.”

“DİYELİM Kİ NEVŞİN MENGÜ…”

Yazısında “Çok açık söyleyeyim. Nevşin Mengü’nün haber sunum tarzını asla çok beğenmedim” diyen altaylı şöyle devam etti:

“Fazla sert, fazla kişiselleştirilmiş buldum, hafif “dayılanan” tavrını sevmekle birlikte abartılı gördüm.
Ama ses tonunda küçümseme var diye görevinden alınmasını asla normal bulmam Oray’cığım.
Sen ABD’de yaşıyorsun. Orada televizyonlarda kimler hakkında neler söyleniyor görüyorsun, biliyorsun.
Diyelim ki, Nevşin Mengü ziyaretin süresini “küçümseyen” bir tonda konuştu.
Diyelim ki, Nevşin Mengü, Trump ile Çin Devlet Başkanı görüşmesinin de hemen hemen ayrı süre içinde tamamlandığını bilmiyordu.

Bu onun işinden olmasını doğru yapar mı?”

“KELLE AVCILARINDAN ÖTÜRÜ ABD’YE GİTMEK ZORUNDA KALDIN”

Altaylı “Birileri de küçümsesin, birileri de farklı bir fikri savunsun. De ki, birileri de sana göre yanlış yapsın.” dedikten sonra “Ecevit’e, Demirel’e neler dedik hatırlamıyor musun? O kadar mı gençsin! Özal’ı dergilere nasıl kapak yapardık, görmediysen de duymadın mı! Sen ki, böyle kelle avcılarından ötürü ABD’ye gitmek zorunda kaldın. Sen yapma bari Oray. Sen yapma… Not: Açıkçası ben Nevşin Mengü’yle ilgili siyasetten de böyle bir emir, talep geldiğini zannetmiyorum.” ifadelerini kullandı.