Abone Ol

Deniz Zeyrek ekran başında donup kaldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, CNN Türk yayınında karne günü minik bir öğrencinin şaşırtan sözlerini köşesine taşıdı.

Deniz Zeyrek ekran başında donup kaldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, büyüyünce cumhurbaşkanı olup idamı geri getireceğini söyleyen küçük bir öğrencinin sözlerini köşesinde aktardı.

Zeyrek, "Yaş küçük hayaller büyük..." başlıklı yazısında CNN Türk'te Ahu Özyurt'un sunduğu "10'dan sonra" programında muhabir ile öğrenci arasında geçen diyologlara yer verdi:

-Ne olmak istiyorsun?
- Cumhurbaşkanı olmak istiyorum... Hedefim büyük ve artacak, basamak basamak...
- Siyasete nereden başlamayı düşünüyorsun?
- Muhtarlıktan başlamak istiyorum...
- Sonra?
- Sonra belediye başkanlığı, milletvekili, sonra bakan, sonra başbakan ve sonra da cumhurbaşkanı
- Ne yapacaksın cumhurbaşkanı olunca?
- Anayasa’yı değiştireceğim. Darbeciler yüzünden bir sürü sorun yaşıyoruz. Bu yüzden idam getireceğim. Anayasalar geriye dönmüyormuş ama ben geriye döndüreceğim...

Bu diyogları aktardıktan sonra "Ekran başında donup kalmıştım." diye yazan Zeyrek, "yaşatmayı isteyen çocuklardık" ifadelerini kullanıyor.

Bugünkü çocukların sahip olduğu imkânlara değinen yazar, kendi dönemindeki yokluklardan örnekler verip yazısını böyle tamamlıyor:

"Yokluk içindeydik ama doktor olup “yaşatmak”, polis olup “iyileri kötülerden korumak”, öğretmen olup “iyiyi, doğruyu öğretmek” isteyen mutlu, umutlu bir nesildik. Cumhuriyet’in ve devletin sunduğu imkânlar sayesinde de birçoğumuz hayallerine kavuştu. İyi bir tatil diliyorum sevgili çocuklar ve saygıdeğer öğretmenlerimiz... Dinlenmeyi ve eğlenmeyi hak ettiniz."